Tomorrowland trekt in 2022 opnieuw naar Alpe d’Huez voor de tweede editie van Tomorrowland Winter

Tomorrowland trekt in 2022 opnieuw naar Alpe d’Huez voor de tweede editie van Tomorrowland Winter

Het festival gaat volgend jaar door van 19 tot 26 maart

Woensdag 24 maart 2021 - Na een geslaagde eerste editie in 2019 trekt Tomorrowland in 2022 opnieuw naar het prachtige Franse skigebied van Alpe d’Huez voor de tweede editie van Tomorrowland Winter. Het muziekfestival gaat volgend jaar door van 19 tot 26 maart en de Franse Alpen zullen opnieuw een week lang omgetoverd worden tot een heus sneeuwparadijs boordevol ski- en sneeuwpret. Je kan je nu al pre-registreren op tomorrowland.com.

De tweede editie van Tomorrowland Winter werd vlak voor de start in maart 2020 geannuleerd wegens de COVID-19 pandemie. Helaas is het ook in 2021 niet mogelijk om een festival te organiseren in Alpe d’Huez, maar Tomorrowland is ervan overtuigd dat dit volgende winter terug mogelijk zal zijn. Na een pauze van twee jaar strijkt het festival in 2022 opnieuw neer in Alpe d’Huez om bezoekers er van 19 tot 26 maart de ultieme wintersportvakantie te bezorgen. Festivalgangers mogen zich verwachten aan de beste dj’s ter wereld verspreid over het dorp en de bergen en de iconische podia die eigen zijn aan Tomorrowland.

Ter ere van de afgelaste wintereditie van dit jaar zendt Tomorrowland op donderdag 25 maart vanaf 16u een 2,5 uur durende show uit met spectaculaire beelden van Alpe d’Huez en de omliggende bergen. Martin Solveig x Kungs, Klingande en Ofenbach zullen er elk een exclusief optreden geven op een adembenemende hoogte van meer dan 2.100 meter.

Feeërieke podia hoog in de bergen
​In 2019 vond een succesvolle eerste editie van Tomorrowland Winter plaats, waarbij festivalgangers uit meer dan 90 landen afzakten naar Alpe d’Huez. Indrukwekkende podia en decors in het hart van het dorp en verspreid over het hele skigebied waren het toneel voor meer dan 100 optredens van sterren zoals Armin van Buuren, Charlotte de Witte, DJ Snake, Martin Garrix en Paul Kalkbrenner. De feeërieke podia werden stuk voor stuk op maat gemaakt en wisten bezoekers volledig onder te dompelen in de winterse magie. Deze podia waren immers de meest grandioze ooit gebouwd op zulke hoogte in de bergen. Het hoogste podium bevond zich op de Pic Blanc, het hoogste punt van Alpe d’Huez Grand Domaine Ski op een duizelingwekkende hoogte van 3.300 meter.

Winters sprookjeslandschap in de Franse Alpen
​Een nieuw en zeer internationaal publiek wist zo voor het eerst zijn weg te vinden naar het winters sprookjeslandschap van Alpe d’Huez. Het skigebied van Alpe d’Huez is met 250 kilometer aan skipistes één van de grootste van Frankrijk en wordt ook wel ‘het eiland in de zon’ genoemd, vanwege het feit dat de zon er meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Ook de niet-skiër zal tijdens Tomorrowland Winter 2022 ruim aan zijn trekken komen. Er zijn verschillende sneeuwactiviteiten waarbij je niet moet kunnen skiën of snowboarden.

Eerbetoon aan Tomorrowland Winter
​Ter ere van de afgelaste wintereditie van dit jaar keert Tomorrowland deze week terug naar het skigebied van Alpe d’Huez en trakteert het fans op een magisch winterspektakel in de Alpen. De affiche kleurt volledig Frans en Martin Solveig en Kungs zullen voor de allereerste keer samen een unieke b2b-set spelen. Klingande en Ofenbach zullen er elk ook een exclusief optreden geven op een adembenemende hoogte van meer dan 2.100 meter met spectaculaire beelden van Alpe d’Huez en de omliggende bergen. De 2,5 uur durende show wordt uitgezonden op donderdag 25 maart, exclusief op tomorrowland.com vanaf 16u.

De Franse electro-god Martin Solveig: “De pandemie heeft ons doen beseffen hoe kostbaar kleine dingen zijn. We staan hier op de top van de wereld in Alpe d’Huez en zijn heel gelukkig dat we hier deel van kunnen uitmaken. Het is de eerste keer dat Kungs en ik samen een b2b-set spelen, heel spannend!”
De jonge Franse dj en producer Kungs: “Ik werk momenteel aan veel nieuwe muziek. De sfeer van het album waar ik aan bezig ben is heel happy en positief. Ik denk dat ik nog voor de zomer een paar nummers zal uitbrengen, gevolgd door het album. Ik ga hier één nummer uit spelen tijdens onze set, dat heet ‘Regarde moi’. Ik hoop dat de mensen het leuk zullen vinden!”
De Franse tropical house producer Klingande: “Ik mag op het ideale moment spelen – de zonsondergang. Dit past perfect bij mijn muziek. Ik heb al een jaar niet meer gereisd en al zo lang niet meer opgetreden, dus ik heb er erg veel zin in.”

Tomorrowland Winter 2022
​19-26 maart 2022
​Alpe d’Huez, Frankrijk
​Je kan je nu pre-registreren op
tomorrowland.com om op de hoogte te blijven.

Over Tomorrowland Winter

In March 2018, Tomorrowland announced the coming of a new festival: Tomorrowland Winter in the ski resort of Alpe d’Huez in France. The first edition of Tomorrowland Winter took place from March 9-16, 2019, and used the theme 'The Hymn of the Frozen Lotus'. Inspired by the magical ‘Amicorum Spectaculum’, the legendary fourth edition of Tomorrowland Winter took place from March 16-23, 2024. More than 22.000 People of Tomorrow came together to celebrate the spectacle of friendship in the beautiful French ski resort of Alpe d’Huez during a week-long winter festival adventure filled with snow, skiing, snowboarding and the finest electronic music. More than 150 of the world’s best electronic artists performed across 8 magnificent indoor and outdoor stages in the ski resort and on the mountains, boasting spectacular views of Alpe d’Huez and the surrounding mountains. Tomorrowland will return to Alpe d'Huez in 2025 for the fifth edition of Tomorrowland Winter from March 15-22, 2025.

Tomorrowland Winter 2025
March 15-22, 2025
Alpe d’Huez, France
tomorrowland.com