Tomorrowland Winter 2020: de ultieme wintersportbeleving

Tomorrowland Winter 2020: de ultieme wintersportbeleving

10 redenen waarom Tomorrowland Winter de ultieme wintersportbeleving is

Zaterdag 14 september 2019 - In zijn 15-jarige bestaan is Tomorrowland uitgegroeid tot het populairste elektronische muziekfestival ter wereld. De ingrediënten achter deze succesformule zijn geen onbekende. Sinds de eerste editie is Tomorrowland er steeds in geslaagd zijn fans te verrassen met een mix aan optredens van de beste en populairste dj’s in een breed genre aan elektronische muziek, indrukwekkende en schitterende podia en een kwalitatief en gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het festival elk jaar in record tempo uitverkoopt en bezoekers aantrekt van over de hele wereld. Het is dan ook gerust het meest internationale festival ter wereld te noemen. 

Sinds vorig jaar kan je Tomorrowland beleven in een totaal nieuwe omgeving tijdens het meest magische seizoen van het jaar: de winter. Het gerenommeerde Belgische muziekfestival Tomorrowland krijgt namelijk een winterse editie in de Franse Alpen. In maart 2019 wordt het volledige wintersportgebied ‘Alpe d’Huez Grand Domaine Ski’ overgenomen door én omgetoverd tot ‘Tomorrowland Winter’, een festival en fantasiewereld voor ruim 30.000 muziekliefhebbers van over de hele wereld. Net als voor de (zomer)editie in België worden alle registers opgetrokken om de bezoekers de ultieme festivalbeleving te kunnen aanbieden. 

Tomorrowland Winter zal zich over het hele skigebied uitstrekken. Verschillende stages, waaronder een speciaal voor deze editie ontwikkelde mainstage aan de voet van de pistes, ‘s werelds bekendste en grootste dj’s, extra aandacht voor lekker eten en drinken, soms op de meest verrassende plekken, en dat alles overgoten met de decoratie, magie en sfeer die zo eigen zijn aan Tomorrowland. Voeg daar de unieke setting van Alpe d’Huez aan toe, 1860 meter hoog in de Franse Alpen, en je hebt alle ingrediënten voor een festivalervaring zoals nog nooit eerder ter wereld is aangeboden. 

Tomorrowland Winter zal met het thema “The Book of Wisdom, The Frozen Chapter” garant staan voor een waanzinnige line-up, state-of-the-art decors én een buitengewone (festival)ervaring. 

De ticketverkoop voor de 2e editie van Tomorrowland Winter gaat dit weekend van start. De festivalgangers kunnen nu zaterdag 14/09 vanaf 17u (CET time) hun ‘Mysterious 7 days package’ reserveren. Met 7 overnachtingen in het hart van het wintersportgebied, 3 dagen festivalticket en een 7 dagen lift & ski pass voor het volledige Alpe d’Huez Grand Domaine Ski, is dit pakket de garantie op de ultieme Tomorrowland Winter beleving.  

Voor Tomorrowland Winter 2020 wordt er letterlijk en figuurlijk een tweede hoofdstuk geschreven van ‘The Book of Wisdom’, het thema van de 15e zomereditie dat afgelopen maand plaatsvondDe winter-editie zal immers doorgaan onder het thema  “The Book of Wisdom, The Frozen Chapter”. 

De ultieme muzikale (wintersport)vakantie
Wist je dat het wintersportgebied Alpe d’Huez Grand Domaine Ski, tot de beste skigebieden ter wereld behoort? In 2017 ontving het gebied de prijs voor ‘beste skistation van Europa’. De cijfers spreken dan ook voor zich; 250 km aan skipistes verspreid over 135 pistes, de langste skipiste ter wereld (La Sarenne 16km lang) en le Pic Blanc (3.330m) als hoogste punt. Denk daarbij nog de 300 dagen zon per jaar, waardoor het gebied ook de bijnaam ‘Ile au Soleil’ heeft. Maar ook de niet-skiër zal tijdens Tomorrowland Winter ruim aan zijn trekken komen. Het gebied bulkt immers van de ‘niet-ski’ activiteiten. 

Dit is de unieke setting waarin de 25.000 bezoekers van Tomorrowland Winter ook dit jaar in zullen terechtkomen!  

Hierbij alvast enkele indrukwekkende cijfers achter Tomorrowland Winter - The Book of Wisdom, The Frozen Chapter:

  • Het festivalterrein van Tomorrowland Winter strekt zich uit van Alpe d’Huez Les Bergers, gelegen in het hart van het dorp, tot over het hele skigebied. 
  • De organisatie verwacht 25.000 bezoekers uit 94 landen. Met bezoekers uit China, Brazilië, Colombie, … , brengt Tomorrowland Winter de hele wereld naar Alpe d’Huez.
  • Er zijn 8 stages verspreid over het skigebied en Alpe d’Huez zelf, waaronder: 
  • Een mainstage van 60m breed en 22m hoog. 
  • Twee overdekte stages met als blikvanger de Garden of Madness. Deze laatste heeft een oppervlakte van maar liefst 4.500M2 en is verwarmd. 
  • De hoogste stage bevindt zich op Le Pic Blanc, op een adembenemende 3.300m hoogte. 
  • Voor de line-up worden meer dan 100 dj’s van over de hele wereld overgebracht. Naast grote namen als Lost Frequencies, Kungs en Martin Garrix, is ook aandacht voor lokaal talent,  waaronder DJ Galluxy, de artiestennaam van Geoffrey Gallucci, een 26-jarige melkboer uit de streek. 
  • Er is een aan de regio en het seizoen aangepast Tastes of the World (eten en drinken) aanbod met aanwezigheid van Franse en Belgische topchefs.
  • Tijdens de opbouw van Tomorrowland Winter zijn maar liefst 700 personen aan de slag. Op de festivaldagen zelf stijgt dit aantal naar 1.800 personen crew. Hierbij ook heel wat lokale mensen en leveranciers. 

Tomorrowland Winter kon vorig jaar terugblikken op een zeer geslaagde eerste editie. De goede samenwerking tussen organisatie en lokale overheden is daar niet vreemd aan. De organisatie wist zich gesteund door 120 militairen van de Gendarmerie de l’Isère, 22 brandweerlieden, 90 EHBO artsen en de reddingsdiensten van CRS des Alpes. 

Jean Yves Noyrey, burgemeester van Alpe d’Huez was alvast erg positief over de eerste editie van Tomorrowland Winter. “Het resultaat van deze eerste editie is zeer positief voor ons. Zowel op vlak van veiligheid en de aanwezige festivalgangers. Deze kwamen van over de hele wereld en ontdekten vaak voor het eerst Alpe d’Huez en het Alpe d’Huez Grand Domaine Ski. We hebben dus een nieuw en zeer internationaal publiek kunnen bereiken. We hopen dan ook dat we velen van hen opnieuw kunnen verwelkomen, niet alleen voor Tomorrowland 2020, maar ook daarbuiten.”

PRAKTISCH:
​Tomorrowland  Winter – ‘The Book of Wisdom, The Frozen Chapter’  // 14–21 maart 2020 // Alpe d’Huez, France

Ticketverkoop: 
​14 september 2019 gaan de “Mysterious 7 days Packages” in verkoop (7 overnachtigen, 3    dagen festivalticket, 7 dagen lift & ski pass voor het volledige domein van Alpe d’Huez Grand Domaine Ski).

21 september 2019 gaan de “Mysterious 4 days Packages” in verkoop (4 overnachtigen, 3 dagen festivalticket, 4 dagen lift & ski pass voor het volledige domein van Alpe d’Huez Grand Domaine Ski ).

Story image

 

Over Tomorrowland Winter

In March 2018, Tomorrowland announced the coming of a new festival: Tomorrowland Winter in the ski resort of Alpe d’Huez in France. The first edition of Tomorrowland Winter took place from March 9-16, 2019, and used the theme 'The Hymn of the Frozen Lotus'. Inspired by the magical ‘Amicorum Spectaculum’, the legendary fourth edition of Tomorrowland Winter took place from March 16-23, 2024. More than 22.000 People of Tomorrow came together to celebrate the spectacle of friendship in the beautiful French ski resort of Alpe d’Huez during a week-long winter festival adventure filled with snow, skiing, snowboarding and the finest electronic music. More than 150 of the world’s best electronic artists performed across 8 magnificent indoor and outdoor stages in the ski resort and on the mountains, boasting spectacular views of Alpe d’Huez and the surrounding mountains. Tomorrowland will return to Alpe d'Huez in 2025 for the fifth edition of Tomorrowland Winter from March 15-22, 2025.

Tomorrowland Winter 2025
March 15-22, 2025
Alpe d’Huez, France
tomorrowland.com